top of page
Search
  • soccentras

ŠVIESOS grupių Gavėnios rekolekcijos



Kovo 14 d. įvyko abiejų Šviesos grupių rekolekcijos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje prie pranciškonų konventualų vienuolyno. Įspūdingą (ir ne per ilgą) konferenciją vedė rektorius t. Piotr Strocen. Jis trumpai papasakojo apie 5 dalis, sudarančias gerą išpažintį, ir privertė visus susimąstyti apie nuodėmes, kurios mus spaudžia prie žemės ir galop susikaupdamos pančioja, kaip grandinės – šią sunkią vaizdinę medžiagą galite pamatyti nuotraukoje.


Jau nemažai sutvarkytoje, bet vis dar remontuojamoje didžiulėje Bažnyčioje apėjome Kryžiaus kelią, remdamiesi s. Astos MVS pamąstymais, gražiai surišusiais mūsų kasdienį gyvenimą su Kristaus auka. Džiaugėmės aktyviu visų dalyvavimu, vis kitų žmonių lūpose skaitomas tekstas įgavo savitą atspalvį!


Skaniai ir sočiai papietavę šalia esančioje kavinukės salytėje, grįžome į bažnyčią. Ten mūsų vėl laukęs t. Piotr svetingai atsakė į klausimus ir maloniai pabuvo gidu po bažnyčią bei rūsyje įsikūrusį Lietuvos krikšto muziejų. Apžiūrėjome trigrašius ir kitokius LDK pinigus, rastus bažnyčios teritorijoje, sužinojome, kad „sausio sukilimas“ broliams konventualams reiškia ne kokius nors šviežius mums nežinomus įvykius, bet ne taip ir seniai, tik 1863 m. vykusį sukilimą, pamatėme šį sukilimą primenančių radinių; taip pat rūsyje radome tikrai kaukiantį geležinį vilką ir pasislėpusį pirmąjį Lietuvos konventualą vyskupą.


Dėkojame visiems prisidėjusiems prie šio gaivinančio renginio: broliams konventualams, kavinei „Šventės idilija“, savanoriams.







14 views
bottom of page